Connect with us

Фудбал

Македонија со скок од 7 позиции на ФИФА листата

Победите над Ерменија и Исланд донесоа напредок на ФИФА листата. Скокот е од седум позиции, и сега Македонија е на 67-то место.

Најдобриот пласман во последно време го имавме во април и мај оваа година кога бевме 62. место, но потоа назадувавме, па во септември и октомври бевме на 74. позиција.

Од можните противници на Македонија за баражот, најдобро котира Италија која е шестта, Португалија е осма, Шведска е на 18. место, Велс е 19., Русија на 34. позиција, и најслаба е Шкотска на 38. место.

И понатаму прва е Белгија, а во топ десет се уште и селекциите на Бразил, Франција, Англија, Аргентина, Италија, Шпанија, Португалија, Данска и Холандија.

 

Реклама

Facebook

Реклама