Connect with us

Фудбал

Марадона беше погребан без срце, го извадија со причина

Од средата, светот остана без големината на човекот и фудбалерот Диего Марадона.

Неговото срце се „предаде“, а неговата смрт е една од главните теми со денови. Целиот свет пишува за Марадона, последиците од неговата смрт, неговиот погреб, но и тажните сцени на сите континенти.

Сега се појави уште една неверојатна информација. Имено, аргентинскиот весник Кларин објави дека Марадона е погребан без срце!

Се наведува дека овој потег е направен откако лекарите забележале за време на обдукцијата дека срцето на Марадона е поголемо од нормалното, па во договор со семејството, тоа било испратено на дополнителни прегледи.

Аутопсијата покажа дека причина за смртта е белодробен едем, што доведе до срцев удар. Утврдено е дека срцето на Марадона е зголемено и слабо и дека е потешко да пумпа крв во остатокот од телото и дека легендата едноставно немал спас.

Facebook