Реномирани ракометни имиња гости на ракометниот камп „Маврово 2019“ (ФОТО)

По петти пат младите ракометари од Македонија во организација на академијата Алушовски се собраа на кампот „Маврово 2019“.

Искусниот тренерски тим предводен од Стевче Алушовски, Александар Јовиќ, Лефтер Бошковски и Благојче Весиќ и оваа година им го пренесува своето знаење на младите ракометни таленти. Посебно доживување за младите кампери се специјалните гости.

На првите два дена во Маврово гостуваа македонските репрезентативци Кирил и Филип Лазаров, Филип Талески и Никола Митревски.

Извор: Дриблинг