Connect with us

Тајмаут

ВИДЕО: Поранешен војник го смени полот и влезе во рингот, сите го осудија

Трансродова личност Алана МекЛаулин со победа дебитираше во ММА спортот. Алана, која некогаш била машко и припадник на специјалните воени единици на САД, во петокот победи против Селин Провост, откако противничката ја предаде борбата по втората рунда.

Има 38 години, а шест години беше член на специјалните воени единици. По враќаето од војска одлучи да го смени полот. Пред пет години ја заврши целата постапка. Во петокот дебитираше во ММА, но за жал доби повеќе критики отколку пофалби.

 

Facebook