Поврзи се со нас

Фудбал

Забранет влезот за српските ракометари на Косово

Членовите на ракометниот клуб Куршумлија беа вратени од административниот премин Мердаре со Косово и Метохија, каде требаше да одиграат натпревар со Мокра Гора.

Фудбалерите и стручниот штаб на српскиот клуб добија документ во кој се наведува дека:

„Спортистите не можат да влезат во Косово и Метохија затоа што се смета за закана за политичката внатрешна безбедност, јавното здравство и меѓународните односи“, пишува Новости онлајн.

Новости додава дека е нејасно на кој начин ракометарите го загрозуваат наведеното и дека не е прв пат на спортистите да им се забранува влез на Косово и Метохија.

loading...

Facebook