Connect with us

Тајмаут

Заедничка акција на Ким Кардашијан и Лидс Јунајтед на која светот се восхитува

Познатата старлета Ким Кардашијан помогнала да се организира бегството на 30 фудбалери од Авганистан.

Повеќе од 30 млади фудбалери од Авганистан заедно со нивните семејства (вкупно околу 130) денеска пристигнаа во Лондон со лет од Пакистан, а сите трошоци ги плати споменатата старлета.

Откако талибанците го зазедоа Авганистан, спортот во оваа земја згасна, а стотици спортисти својата среќа ја побараа надвор од својата татковина.

Споменатите фудбалери заедно со своите семејства пред неколку недели го „грабнаа“ Пакистан, каде добија британски визи, но пакистанските им истечеа, па мораа да останат во оваа земја одреден период.

Кога се решени проблемите со визите, се појавија пари поврзани со превозот на фудбалерите и нивните семејства, а се реши Ким Кардашијан, која на барање на хуманитарна организација платила лет до Лондон.

„Слушнавме зум и можеби еден час подоцна дојде одговорот дека Ким е подготвена да го плати летот“, истакнаа од хуманитарната организација Цедак, а дека Ким учествувала во „акцијата“ потврди и нејзиниот ПР тим.

Но, освен Ким, во оваа „акција“ учествуваше и еден член на Премиершип, а станува збор за Лидс Јунајтед кој го финансираше нивното доаѓање во Пакистан.

“Првото поглавје беше напишано денес! Кога ми се јавија и побараа помош за спасување на младата женска репрезентација од Авганистан, не знаев ни од каде да почнам”, изјави шефот на Управниот одбор на Лидс, Андреа Радрицани.

Реклама

Facebook

Реклама