Игор Пенов го засили АВ Охрид

кошаркарскиот клуб АВ Охрид ги промориваше засилувањата за следната сезона влегуваат амбициозно.

Охриѓани за неполна седмица успеаја да ангажираат дури пет засилувања.Нови кошаркари на АВ Охрид се : Марјан Младеновиќ, Војче Лефковски, Адем Мекиќ и Данило Мијатовиќ.

Последото име во ростерот на тренерот Марјан Илиевски е Игор Пенов кој минатата сезона настапуваше за екипата на Куманово.

Лефковски,Младеновиќ и Мијатовиќ со Илиевски соработуваа во Блокотехна,додека Мекиќ и Пенов пристигнаа од Куманово.

Извор: Дриблинг