Connect with us

Кошарка

КФМ ги прогласи најуспешните за 2019 година

Објавено:

Во просториите на Хотелот Континентал во Скопје, се одржа настанат за избор на најуспешни клубови, тренери и натпреварувачи за 2019 година на Карате федерацијата на Македонија.

Најуспешен клуб во сениорска конкуренција
Штип – Штип

Најуспешен тренер во сениорска конкуренција
Сашко Арсовски

Најуспешен клуб во младинска конкуренција
Макпетрол – Скопје

Најуспешен тренер во младинска конкуренција
Бошко Заборски

Добитници на главните награди во категоријата сениори за 2019 се следниве:

Кумите сениори машки
Емил Павлов
Берат Јакупи
Жарко Арсовски

Кумите сениори женски
Драгана Манговска
Моника Стефановска
Наташа Стефановска

Ката сениори машки
Ферри Исиќ
Јован Васиќ
Христијан Димитријевски

Ката сениори женски
Пулексенија Јованоска
Кристина Каламукоска
Матеа Талеска

Добитници на главните награди во категоријата сениори до 21 година за 2019 се следниве:

Кумите сениори до 21 година машки
Доан Османи
Петар Спасеновски
Фахик Весели

Кумите сениори до 21 година женски
Ангела Мојсовска
Вероника Костовска
Сајра Морина

Ката сениори до 21 година машки
Георги Бановски
Реџеп Мустафовски
Александар Спасовски

Ката сениори до 21 година женски
Теодора Цветкоска
Даниела Дракуловскa
Каролина Јанчовска

Добитници на главните награди во категоријата Јуниори за 2019 се следниве:

Кумите јуниори машки
Глигор Петков
Марио Свинарски
Григор Хаџи-кимов

Кумите јуниори женски
Марија Милева
Мартина Шахинова
Магдалена Божиноска

Ката јуниори машки
Александар Неделковски
Марко Бунтески
Кристијан Бајовски

Ката јуниори женски
Владанка Аврамова
Јована Манчевска
Теа Гашева

Добитници на главните награди во категоријата Кадети за 2019 се следниве:

Кумите кадети машки
Бојан Костов
Стефан Стојановиќ
Љупче Михајлов

Кумите кадети женски
Арта Буши
Јусра Адеми
Рудина Алиу

Ката кадети машки
Давид Спасовски
Христијан Андриќ
Андреј Пешков

Ката кадети женски
Мартина Арсовска
Андреа Алексовска
Тамара Ѓурчиноска

Advertisement
Реклама
Реклама

Facebook

Реклама
Реклама
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com