Connect with us

Ракомет

Кире Лазаров со овие ракометари патува во Алжир

Селекторотот на машката ракометна репрезентација на Македонија, Кирил Лазаров ги одбраа шеснаесетте ракометари што ќе настапат на Медитеранските игри во Оран, Алжир.

Лазаров по селективните тренинзи одлучи во Оран да не ги носи Цветан Кузмановски и Емилијан Ѓорговски и Теодор Тодевски и Иван Галевски.

Голмани: Марко Кизиќ, Васил Гогов

Лево крило: Петар Атанасијевиќ

Леви бекови: Павле Атанасијевиќ, Михајло Младеновиќ

Средни бекови: Игор Ѓоргиев, Иван Џонов, Марко Митев

Десни бекови: Томислав Јагуриноски, Михаил Иваноски, Мартин Серафимов

Десни крила: Ненад Костески, Александар Петковски

Кружни напаѓачи: Костадин Петров, Кристијан Симоноски, Марко Стојковиќ.

 

Реклама

Facebook