Connect with us

Кошарка

Целиот кошаркарски свет зборува за спектаклот на Партизан на Ташмајдан

Вчера Партизан ја совлада Фуенлабрада во спектакуларен пријателски натпревар на Ташмајдан пред нешто повеќе од 7.000 луѓе.

Огномет, факели, кореографија и песна на навивачите го придружуваа овој братски дуел, кој остави впечаток не само кај Србите и Шпанците, со оглед на тоа што за него опширно пишуваа и медиумите во Шпанија, меѓу кои и „Марка“, туку и на целиот кошаркарски свет. .

Голем број спортски страници на Твитер со ентузијазам поставија снимки од Ташмајдан.

 

Facebook