Велко Маркоски се врати во Металург

Велко Маркоски по четиригодишна пауза повторно ќе го носи дресот на Металург, каде настапуваше во период од 2010 до 2015 години.

Маркоски потпиша договор до крајот на сезоната и ќе биде од огромна помош во битките на Металург дома и во Европа.

-текстот продолжува по рекламата-

Маркоски, покрај Металург, настапуваше и за Вардар, Зомимак, Работнички и Загреб, а својот последен ангажман го имаше во првенството на Романија, каде ги бранеше боите на Доброгеа Суд.