Поврзи се

Ракомет

ВИДЕО: Управата на РК Пелистер поднесе оставка

На денешната седница на Советот на Општина Битола советникот од редовите на СДСМ, Борче Корлевски поднесе барање до претсетаделот на советот да се донесе одлука за изменување и дополнување на одлуката за основање на акционерско друштво за вршење дејност спорт.

Барањето за донесување на ваква одлука следува по последните промени во ракометниот клуб Пелистер.

Поднесените оставки од страна на сите членови на одборот на директори во спортското друштво е причина за донесување на оваа одлука, како и потребата за свикување на ново собрание на друштвото од страна на акционерите и именување на нови членови – изјави Борче Корлевски.

Барањето за донесување на одлука за изменување и дополнување на одллуката за основање на акционерско друштво беше изгласана едно гласно.

ФОТО

loading...

Повеќе од Ракомет